Eufemism

Det är söööndag och klockan är 0800. Varför sitter jag här och är vaken. Det ska jag berätta för dig!  Jag försöker desperat att få någon form av normal sömn/vaken-rytm. Problemet är att jag helt enkelt inte kan slutat följa rytmen bara för att det är söndag. Rytmen har mig i sitt grepp.  Något annat som har mig i sitt grepp är den dyra, dumma studentlitteraturen som inhandlades i fredags. Jag tänkte "jag kanske bara ska kolla igenom böckerna lite så att jag har koll på vad de handlar om". Dumt! Nu sitter jag fast i någon slags tävling med mig själv; hur många böcker kan man komma igenom på en helg utan större ansträngning? Det ser ut som svaret blir fyra. Jag vet! ONÖDIGT! Speciellt onödigt är det att läsa en bok om retorik där författaren totalt verkar sakna retorisk förmåga. Som tur är har jag en bok som handlar om nästan samma sak men där författaren tydligen vet va hon snackar om. BÄ.
Och bara för att jag hamnade i grupp ett måste jag gå hemifrån seeeenast halv åtta imorgon. DET min damer och herrar är onödigt, för hade jag hamnat i grupp två kunde jag ha sooovit till halv åtta.
För ytterligare värdelös information har de tydligen bytt lärare på dansklassen igen. Träffa K på bussen och han ska börja dansa inne i stan, svikare! Måste Ringa M och kolla om det blir nån ny grupp och pejla in läraren... man kan ju hoppas att det blir liiite oldschool. De loligt.
Frukost!


inte roligt...

nej nu fan ska jag skriva ett inlägg. men jag har ingen lust!!! Jag är  uttråkad. Och dessutom luktar soporna konstigt. jag gör en lista... listor är roliga... jag ska göra en lista på tråkiga saker.


det är tråkigt att...

diska
borsta tänderna
gå ut med soporna
duscha
försöka laga mat och upptäcka att en enda mycket viktig ingrediens saknas.
leka med katten när katten inte behagar resa sig upp.
köpa kurslitteratur
vänta på att saker känns mindre tråkiga
planera saker man inte har en aning om
inte kunna sova
tappa sitt halvätna päron på golvet
äta katthår (vilket är en följd av att tappa sitt päron på golvet)
vänta på att vattnet ska koka upp.
städa när allt som ska vara i vardagsrummet är i köket och tvärt om.
försöka spara ut naglarna så att de blir lagom långa och fina när man vet att det aldrig kommer att gå
prata med telefonförsäljare
alla krukväxter i hemmet håller på att dö för femtielfte gången.
vara jag när jag är på det här humöret.


Nä...blä.


Jag har köpt en bra penna

Jag fick min kallelse till uppropet idag. Jag blev så nervös att jag kräktes lite i munnen... Nej, det gjorde jag inte men nästan, det är bara ett hemsk roligt uttryck. Jag är lugn och samlad.

Det är åter dags att utvärdera veckans So you think you can dance: FEL FEL FEL personer åkte ut... oh titta han kan dansa modern dans vi måste juh låta honom vara kvar. BLAH säger jag. Cedric borde åkt, han pallar inte trycket. Bland tjejerna är jag inte lika säker på vem som skulle åkt men jag blev ju lite blöt i ögonvrån eftersom Pasha (stavning?) torska sin partner. Wade Robsons koreografi var apasnygg igår, jag väntar mig mycket från den snubben i framtiden. Punkt.

Annat av intresse:
Jag har ont i ryggen
Katten tror att hon äger stället
Mina byxor luktar konstigt
Mitt hår växer inte alls i lämplig hastighet
Jag ska nu lägga upp en bild.

image3

Jag lyckades lägga upp en bild.
Jag är inte arg på bilden, jag har bara lite sittont.
Den som gissar rätt på vart jag befinner mig ska få ett trefaldigt hurra!
Bok ska läsas
Ugg

Leka kräfta

Så har ytterligare en helg passerat...
I fredags hängde vi hemma hos J och snackade en hel del skit. Som vanligt förföljde huvudvärken mig och gjorde mig sur. Jag hittade två fiiina tröjor i centrum som jag lade beslag på... en lila och en brunish. Den lila glömde jag hemma hos J, jag blev surare.

Lördags och kräftskiva. Eftersom att det de senaste åren tillkommit en hel del barn i pips familj började kvällen med sällskapslek. 1: kastanj-slangbella. Jag träffade bara baljan på utsidan och fick därmed inga poäng... jag kan säga att de flesta andra inte ens träffade utsidan på baljan, ännu mindre insidan. 2: Plankskideräjs. Vårt lag vann... det finns en mycket pinsam film på mig med plankskidor. Ni kommer aldrig få se den!  3: Boll-på-burk-kastning. En klassiker tagen från nöjesfälten. Jag lyckades få ner ett par stycken. En gång glömde jag att släppa bollen i tid och lyckades sula den rätt ner i backen. Det händer mig jämt. Typiskt kan man säga. Så efter tre lekar ligger lagen lika (mitt lag var lag sol kan jag påpeka, döpt efter mitt strålande humör. inte) och det är jättespännande. 4: Hink-med-vatten-över-huvud-genom-att-rycka-snöre. En person (framlottad genom mer eller mindre fusk) sitter på en stol med en hink på en stege bakom sig. En bunt snören sticker fram ur en upp och nervänd burk med små hål i botten. Genom att rycka i rätt snöre kommer hinken att välta på offret. Det laget som väljer rätt snöre får fem avgörande poäng. Jag drog i fel snöre, pip drog i rätt. Fan! Resten av kvällen pratade jag inte med honom... eller jo det gjorde jag visst, skoja bah. Sen avlöpte kvällen mer eller mindre som en kräftskiva brukar, ingen blev råpackad och spydde i buskarna dock.

Söndag och det var lunch hos mor som kommit hem från la france i veckan. Bror och c var där, de planerade en snigelfarm men kunde inte riktigt komma fram till styckepriset... de trodde att det låg runt 2 spänn. Skulle de sälja alla sniglar de nu har i sin ägo (och matar!) så skulle de få ihop 30 spänn... det är inte mycket i månadslön.

Jag hade tänkt lägga upp en ny bild på mig för en gång skull men det gick för segt.

det är mörkt. jättemörkt.

Och med det menar jag att det både är mörkt inomhus OCH utomhus, klockan är juh inte ens tio, lampan är inte ens tänd. Jag kommer skylla blivande konstiga stavningar på att jag inte ser tangentordet för att något snille har släkt (stavas släkt som i inte tänt på samma sätt som släkt som i samma förmödrar? det är juh jättekonstigt isf) solen. det är ju inte ens september (för det är det väl inte?) än! Jag blir fan galen. Mörkt! och dessutom har vi lyckats utrota kinsesiska delfiner! Bra gjort!!! har vi verkligen inget bättre för oss!? MORR. låt mig se, är det något annat som stör mig just nu..hmm...låt mig se, jo jag vet! Huvudvärk! Va ska det va bra för? vavava? har jag bett om känslan av att få huvudet mosat av en elefant på kängurustylta? näh! jag har bett om världsfred, minskad utrotning av kinesiska delfiner, godisnappar som inte innehåller grisfötter, att någon tar ut soporna så att jag slipper (de luktar konstigt) och en massa andra saker idag men gud ger fan inte med sig. Han tänkte nog; "Hmmm...världsfred, nix, kinesiska delfiner, tycker ändå inte om dem, grisfötter, vadå grisfötter de smakar juh mums. Låt mig se vad kan jag ge henne som är personligt och hon kommer att känna för med hela sitt sinne? jag vet! huvudvärk! jättebra idé!"  Tack gud!

jag avslutar med att citera något som en väldigt vis person sa: "GAAH!"

På hemmafronten intet nytt

Nu kändes det lämpligt att uppdatera, men jag har fan inte något att komma med. Vadå, är det en ny vecka? varför gick det så fort?
Nu när jag tänker på det kanske jag ska ägna hela den här bloggen och de följande åt So you think you can dance (nu slaktar katten min rygga, brb) men när jag tänker på det igen känns det lite trist. Men okej, lite har jag att säga om saken. Förra veckan; såg ni Wade Robsons koreografi? (har ej lärt mig dansarnas namn än) Det hade fan varit det snyggaste jag sett på reklam-tv sen jag vet inte när om det inte varit för att Mia Michael´s koroegrafi i samma program var ännu bättre. Jag börja nästan böla för att det var så snyggt! buuu...hu! Den här veckan var inte lika schysst, hon den där pardansbruden från ryssland ligger pyrt till I think.

Idag tänkte jag att jag skulle sitta och sola lite på balkongen men blev åter igen invaderad av grannkatten. När den svansat tillbaka mellan balkongerna ett par gånger och nästan ramlat ner lika många gånger gav jag upp solandet, kände inte riktigt att jag kunde slå mig till ro. Jag som har en bra bok att gotta mig i, jag behöver min balkong!

Jag har verkligen inget minne av veckan som gått. Skumt, borde kanske kolla upp det.

Jag trampade precis i kattskit, tack fia!

Inggurt är inte min vän

(Soundtrack till denna blogg: Cirkus miramar- Fattiga barn med hjärna)

Uppdatera? upptadera? Jag har en sill i mitt huvud, den heter Inggurt och gör mina tankar förvirrade. Inggurt springer runt och skriker; Nej nej haha ojoj du har en sill i huvudet och du kan inte göra något åt saken!!! Inggurt är inte min vän. Nej nu får det vara nog med min förvirring och diverse sillar, jag ska skriva en blogg.

Ved har hänt sen sist? Hmm, juh mer jag tänker på det juh mindre minns jag. Är det någon annan som har en aning? Jo just det....

Jag var ute och knapra middag med flickorna från förr. Det var mysigt, kan man överdosa på te tror jag att L och C skulle varit i närheten. Jag kunde inte sluta tänka; varför håller aldrig mina kikärtsbullar ihop när alla andras tycks göra det? (Det är bra att underhålla hjärnan med sånna onödiga tankar för att hålla de viktiga i schack) För att få se en ful bild på mig och fina bilder på ze girls kan ni besöka L:s blogg, sök och ni skall finna en länk, någonstans, gömd, tror jag.

Jag har haft hysteriska katter på besök på balkongen två nätter i rad. Grannen är på semeter tror jag och deras kattvakt tyckte att det var smart att ha balkongdörren öppen 24-7. Stackars katter, de försökte typ ta livet av sig flera gånge genom att hänga från vårt balkongräcke. Igårkväll lyckades jag dock haffa kattvakten och säga till honom att stänga dörren innan katterna dog. Jag lämnade även sura meddelanden på grannens telefonsvarare. Kattern var dock hur underbart snälla som helst, gosegrisar.

nej, nu blev jag stressad, so you think you can dance, 2 minuter, gaaaah.

puss på er!

RSS 2.0