slemmis

så ska man försöka skriva lite här då... bä.
"När kroppen är mjuk som gele, och hjärnan inte riktigt hänger me.
Proppa i dig en slemmis eller två så lyser himlen åter blå".
Öh... dessa strofer kommer från en bok jag älskade, när jag var typ elva år. Hmm... det ligger mycket vishet i dessa ord, eller det hoppas jag att det gör eftersom jag har sparat det i mitt något begränsade hjärnutrymme. Vad en slemmis är kommer jag inte ihåg. Skit samma, det var inte det jag tänkte skriva om ia alla fall.
Kan meddela alla att jag klarade båda tentorna. Mycket bra, mycket bra. Nu kan jag konsentrera mig på vetenskapsteori... som är ganska knepigt. Men ganska kul. Kommer dock ha ett ont öga till durkheim i resten av mitt liv. Eller i alla fall fram till dess jag börjar läsa sociologi, om nu det bli av. Och just det, när jag skrev att jag kunde koncentrera mig på vetenskapsteori ljög jag. Vi läser ju två delkurser paralelt (LLLLLL... lägger till ett par L eftersom jag inte vet jur många det ska vara) och i den andra delkursen måste jag vara med i en paneldebatt och skriva ett paper som jag inte fattar nåt av under kommande vecka. Lite lite lite stressad just nu. Skulle vara trevligt att hinna ta upp en bok som inte är kurslitt någon gång.

Det blåser ute. Åh nu ringde pip och sa att han hade haft sönder en slickepott. jaja... läsa svår artikel om genusretorik. hubba bubba.


I efterskott...

För typ en vecka sen skrev jag ett långt inlägg om snökaoset... men då ville inte bloggen vara med och beslutade sig för att dö. Då blev jag arg och har därför inte pratat med bloggen sen dess... och nu orkar jag inte skriva så jag lägger upp en bild som får illustrera vad det förra inlägget handlade om.

image4

hur jä*la svårt...

ska det vara att sälja ätabara nudlar? Nej, vi köper bara in ett märke... vårt eget jätteäckliga märke som tar tre timmar att koka och dessutom luktar bajs! Vi här i butiken tycker att du ska äta de här äckelnudlarna för vi har köpt in flera kubikmeter. BLÄ! Ska det vara så himla svårt? vavava? fan...

Med denna inledning illustrerar jag hur mycket som inte hänt på senaste tiden. Att bli upprörd över nudlar är sånt man bara har tid med om man undviker att skaffa sig ett liv. Det kan iofs vara ganska ansträngande att undvika livet och det kan ta ganska många timmar i beslag men det lämnar iaf en hel del tid över för att klaga över saker som andra inte tycker spelar någon roll. Men det spelar roll, det gör det verkligen. Jag behöver mina rutiner och känslan av att kunna fixa tio luncher för femtio spänn. Kan jag inte följa mina rutiner blir jag butter och skäller på katterna för att de inte är klara med disken. Jaja...

Förra veckan träffade jag tsö göls för en fika hemma hos J. Mycket trevligt. Fast Js katter ger mig en känsla av att mina katter skulle kunna vara lite småfeta. Men jag undviker att tänka på det... hmm jag kallar dem istället för trivseltjocka. I alla fall. På väg till J ramlade jag på en blöt gräsmatta och lerade ner hela mig (hela mig= ena byxbenet. fast just i den stunden identifierade jag mig själv med mitt ben.). Jag blev sur på gräsmattan och sa åt den att den var dum och borde dö. Sen gick jag till J och torkade lera med en disktrasa. Och åt upp nästan alla bullar... eller iaf de bullar som de andra inte åt. Det hade ju varit svårt att äta de bullar som de åt. Jag är inte mycket för att idisla andras käk.

Fredagens föreläsning ställdes in viket ställde mig i en position av apati. Jag pillade lite med några artiklar dvs flyttade dem fram och tilbaka över bordet och skrev små kufiska meningar på vaxduken som jag sedan suddade ut. Alltså jag suddade inte ut vaxduken utan de kufiska meningarna. Hade jag kunnat sudda ut vaxduk skulle jag göra det bara för att sedan ha det som partytrick. "Kolla vad jag kan göra! sudda ut vaxduk!" Igår slog det mig. Jag kommer att bli underkänd på retoriktentan. Hur kunde jag inte ha insett det? det finns fan ingen äppelpaj att jag klarade den. bajs!
För att bryta min apati svängde fastighetsskötaren förbi och oproppade vårt igenproppade diskho. det vara bra. Nu kan man diska utan att vattnet kommer upp i andra hon. Saken är bara den att disken under perioden med igenproppning har växt til ett gigantiskt berg som ser ganska skrämmande ut. burr.
Nej nu ska jag gå och låtsas göra något produktivt.

Jag borde dra en lättnadens suck...

men det är klart att jag inte gör. Tentorna är färdigskrivna och nu är det bara att tilbe examinatorsguden och be om lite flyt. Som sagt, det kan ha gått bra, i annat fall har det gått åt häljeväjte. På gårdagens tenta hade vi fyra timmar på oss. Jag var klar efter fyrtiofem minuter. Jag renskrev en sista gång bara för att det kändes löjligt att inte ens sitta en fjärdedel av tiden. Jaha... nu har datorn låst sig. kul på hjul. Haha... jag klarade det! Ingen dator kan få mig att tappa åsnan på andra sidan staketet. Iaf, just det, det där med att slappna av. Ganska svårt tycker jag. Överväger att spurtläsa inför kommande moment. Elementär vetenskapsteori. Visst låter det roligt? och låter det inte ännu roligare med en delkursansvarig som nästan hotar med att vi kommer misslyckas. Och som dessutom har val ett citat av cicero som lyder "Kuskapens röter är beska, men dess frukter söta." Jag gissar att vi kommer få tugga en hel del rötter under det här momentet. Uschka puschka vad det regnar. Ska åka hem till mor och luncha, har inte sett henne på ett tag.
Ett tips på tv-spelsfronten. Overlord. Sjukt rolig dialog. Sjukt roliga karaktärer. Lagom lätt/ svårt. Helt värt några hundringar.
plums!

RSS 2.0